Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Три українки увійшли до цьогорічного списку сотні впливових жінок від BBC

mig.com.ua

Три українки увійшли до цьогорічного списку сотні впливових жінок від BBC

Українська письменниця Оксана Забужко, правозахисниця Олена Розвадовська та радниця з кліматичної політики Ірина Ставчук увійшли до цьогорічного списку впливових жінок, укладеного BBC.

Про це пише зокрема (https://zmina.info/news/troye-ukrayinok-uvijshly-do-czogorichnogo-spysku-sotni-vplyvovyh-zhinok-vid-bbc/)

Повний список можна переглянути за посиланням.

Список поділили на п’ять категорій, а саме «Піонерки клімату», «Культура та освіта», «Розваги та спорт», «Політика та адвокація» та «Наука, здоров’я та технології».

Серед цьогорічних представниць – колишня перша леді Мішель Обама, адвокатка Амаль Клуні, футболістка Айтана Бонматі, експертка зі штучного інтелекту Тімніт Гебру, журналістка та феміністка Глорія Стейнем та правозахисниця Уланда Мтамба, перша палестинська сертифікована хірургиня Сара Аль-Сакка та інші.

Минулого року до списку BBC потрапили вісім українок, серед яких перша леді Олена Зеленська, парамедикиня Юлія Паєвська, правозахисниці Юлія Сачук та Олександра Матвійчук, математикиня Марина Вязовська, журналістка Крістіна Бердинських, лікарка Ірина Кондратова, а також політикиня і волонтерка Яна Зінкевич.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024