Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Мобілізація Україні: перелік громадян, які беруться на військовий облік, розширять

dilova.com.ua

Мобілізація Україні: перелік громадян, які беруться на військовий облік, розширять

Перелік громадян, які беруться на військовий облік, розширять за рахунок широкого кола осіб:

❇️які до набуття громадянства України пройшли військову службу в інших державах;

❇️які були засуджені за скоєння кримінального злочину до позбавлення волі, обмеження волі, у тому числі зі звільненням від відбування покарання;

❇️яким після закінчення закладів вищої освіти присвоєно військові (спеціальні) звання офіцерського (середнього начальницького) складу або, які отримали військові звання офіцерського складу після проходження військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу.

⏹Також скасують заборону роботодавцю під час укладання трудового договору вимагати надання відомостей про реєстрацію місця проживання або перебування призовниками, військовозобов’язаними та резервістами.

⏹Уточнять обов’язки місцевих органів влади та самоврядування, підприємств, установ, організацій щодо здійснення та забезпечення повідомлення та ПРИБУТТЯ громадян у ТЦК та СП.

⏹Повноваження встановлювати Порядок організації проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації на особливий період забирають у ЗСУ та віддають Кабміну.

✅Військовообов’язковим зобов’язують нові обов’язки:

⚡️проходити медичний огляд та лікування згідно з рішеннями ВЛК;

⚡️мати при собі військово-облікові документи та пред’являти їх на вимогу уповноваженого представника ТЦК та СП.

Депутат Верховної Ради від фракції «Слуга народу», член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар‘яна Безугла анонсувала реєстрацію глобального законопроекту про зміни щодо мобілізації. ✍️Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

🗣«Поки готуємо до реєстрації великий законопроект щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби», — повідомила нардеп.

За словами Безуглої, буде змінено порядок надання відстрочки від призову громадянам, які здобувають вищу освіту.Передбачається усунути можливість уникнення призову шляхом здобуття другої, третьої вищої чи вищої освіти.

Пропонується, щоб на військовий облік приймали осіб, засуджених за скоєння кримінального правопорушення до позбавлення волі, обмеження волі, у тому числі зі звільненням від покарання.

«На сьогоднішній день право на відстрочку мають особи зайняті постійним доглядом за батьками дружини (дружина), а змінами передбачається, що право на відстрочку матимуть особи, які доглядають лише своїх батьків. Військовообов’язані, які мають дружину (дружина) з числа осіб з інвалідністю III групи, що втрачають право на відстрочку Коло осіб, які мають право на відстрочку по догляду за особою з інвалідністю I та II групи або особою, яка за висновком МСЕК потребує постійного догляду, зменшено до членів сім’ї першого ступеня споріднення (батьки та батьки чоловіка (дружини) ), діти, діти чоловіка (дружини), у тому числі усиновлені)», – зазначила Безугла з приводу змін у мобілізації.

📗 t.me/dilova_odesa📘 facebook.com/BusinessOdessa📙 dilova.com.ua

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024