Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

За запитом військових двоє українців створили тренажер ППО для знищення «Шахедів»

newssky.com.ua

За запитом військових двоє українців створили тренажер ППО для знищення «Шахедів»

Ілюстративне фото

«Це новітня розбробка. За запитом військових ми розробили тренажер ППО, побудований для того, щоби знищувати цілі малої дальності, і тренуватися», — розповів Ігор Бєлов у ефірі ТСН.

Тренажер складається з бойової платформи, на яку встановлюється бойовий великокаліберний кулемет, використовуваний військовими для знищення цілей малої дальності, як-от безпілотники «Шахед». У комплекті також — шолом віртуальної реальності.

Бойовий кулемет оснащений електронними приладами, що «спілкуються» з комп’ютером, з програмним забезпеченням. За своїми масогабаритними характеристиками та органами керування повністю відповідає бойовим. У програмній частині тренажера можна будувати будь-які сценарії, в які вже закладені балістичні характеристики, похибки на вітер, будь-яку погоду.

«У житті відтворити повітряну ціль дуже складно, в у віртуальному режимі можемо побудувати будь-який сценарій. І бійці після тренування на таких системах вже знають, як поводитися, коли летить реальний «Шахед», — пояснюють розробники.

Такі тренажери ППО — це мобільні системи, які можуть швидко розташовуватися будь-де: у польових умовах, військовій частині чи наметі. Аби зібрати систему і розпочати на ній тренування, потрібно всього 15 хв.

Уже працюють майданчики для тренування. Щодня на кожному з них тренуються по 70 людей.

Читайте також на Newssky «США готові виділити 500 млн доларів на підтримку енергосистеми України, — Держдеп» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024