Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Єврокомісія виділяє Україні додаткові 110 млн євро гуманітарної допомоги

glavnoe.in.ua

Єврокомісія виділяє Україні додаткові 110 млн євро гуманітарної допомоги

Європейська комісія оголосила про виділення Україні додаткових 110 млн євро гуманітарної допомоги у світлі важкої ситуації, зумовленої війною, яку проти країни веде Росія.

Відповідне оголошення зробила пресслужба Єврокомісії.

“Оскільки війна Росії проти України триває, гуманітарна ситуація в країні залишається важкою. Наступ зими створює додаткові проблеми для і без того вразливих спільнот, які постраждали від війни. Отже, комісія виділить 110 мільйонів євро на гуманітарну допомогу, з яких 100 мільйонів євро підуть Україні, а 10 мільйонів євро – на підтримку українських біженців і приймаючих спільнот у Молдові”, – йдеться в повідомленні.

У ЄК уточнили, що це нове фінансування допоможе гуманітарним партнерам ЄС надавати основні послуги, як-от грошова допомога, їжа, вода, житло, охорона здоров’я, психосоціальна підтримка та захист.

Згідно з останніми даними, загальна сума гуманітарної допомоги ЄС у відповідь на війну Росії в Україні становила 843 мільйони євро.

Крім того, у світлі минулорічних навмисних атак Росії на енергетичну інфраструктуру України ЄС також приділяє пріоритетну увагу екстреній енергетичній підтримці, розгорнувши ще 84 електрогенератори зі своїх стратегічних резервів ЄС. Загалом в Україну через Механізм цивільного захисту ЄС було відправлено понад 5 000 електрогенераторів. Окрім того, ЄС координує пожертвування приватного сектору на постачання найважливішого енергетичного обладнання в Україну.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
8 мая 2024