Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Україні виявили перший випадок нового варіанту Covid–19 “Пірола”: симптоми

mig.com.ua

В Україні виявили перший випадок нового варіанту Covid–19 “Пірола”: симптоми

Лабораторно підтверджений випадок нового субваріанту коронавірусу варіанта Омікрон під назвою “Пірола” виявили на Рівненщині.

Захворів 20–річний чоловік.

Про це повідомив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

За словами Кузіна, виділити випадок “Піроли” вдалося завдяки секвенуванню – лабораторному дослідженню, що дозволяє генетично розшифрувати вірус і виявити, які мутації сталися в геномі вірусу.

Нагадаємо, новий субваріант вірусу (BA.2.86) під назвою Pirola вперше було зафіксовано влітку в Ізраїлі, потім його виявили у США, Данії та Великій Британії.

У серпні ВООЗ опублікувала оцінку ризику нового штаму коронавірусу як такого, що потребує моніторингу на рівні кожної країни.

За симптомами та клінічним проявом захворювання субваріанту “Пірола” не виявлено особливих відмінностей від попередніх штамів Covid–19.

Однак через велику кількість мутацій “Пірола” швидше вражає ослаблений імунітет.

Захворіти можуть і раніше вакциновані, проте вакцина знижує ризики ускладнень.

У МОЗ зазначають, що людям, які не завершили курс вакцинації проти коронавірусу, та особам із групи ризику тяжкого перебігу захворювання необхідно проконсультуватися з сімейним лікарем і щепитися.

Вакцина – безкоштовна, є у кожному пункті щеплення на рівні областей.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024