Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Україна відкриває новий табір для російських військовополонених

korabelov.info

Україна відкриває новий табір для російських військовополонених

Через велику кількість російських військовополонених найближчим часом в Україні відкриють новий табір для утримання військовополонених, про що повідомили в Telegram-каналі проєкту “Хочу жити”.

Умови в новому таборі відповідатимуть усім вимогам норм міжнародного гуманітарного права, так само як і в таборі “Захід-1”. російських військових забезпечать медичною допомогою, триразовим харчуванням, зв’язком із рідними, а також постійним доступом представ ників Міжнародного комітету Червоного хреста. Утримання військовополонених відбувається виключно у спеціально відведених для цього місцях, які розташовані у глибокому тилу, адже це передбачено Женевськими конвенціями.

Водночас проєкт зазначає, що російська сторона утримує українських військових у звичайних в’язницях і виправних колоніях разом з ув’язненими, не поважаючи та фактично не визнаючи їхнього статусу військовополоненого.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024