Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Запоріжжі триває ліквідація стихійних звалищ

mig.com.ua

У Запоріжжі триває ліквідація стихійних звалищ

Протягом останнього року у Запоріжжі Держекоінпекція виявила понад півсотні несанкціонованих сміттєзвалищ. Серед опалого листя та гілок у купі непотребу почали з’являтися і побутові відходи. Однією з таких проблемних локацій, де утворилось звалище, став приватний сектор по вулиці Жуковського.

Від цього стихійного сміттєзвалища, що утворилося на вулиці Жуковського в Олександрівському районі, мешканці прилеглих будинків страждають вже протягом десятьох років. На скарги відреагували працівники Держекоінспекції. Зокрема, зафіксували проблемну локацію, обстежили місцевість та перевірили наявність хімічних речовин на звалищі. Про це повідомляється на сайті держустанови.

– Це фото-, відеофіксація, складаємо акт, а потім направляємо вимогу до місцевої влади. Ну, ми ж розуміємо, що дощі, це все попадає в ґрунт, змивається дощами, нерідко ці звалища підпалюють, вони горять, всі ми дихаємо цим сміттям, цим повітрям. Це дуже небезпечно, – розповів керівник Держекоінспекції Південного округу Олег Бігдан.

До речі, поруч зі стихійним звалищем розміщено три баки для відходів. Вони розраховані на мешканців приватних секторів, що проживають вздовж усієї вулиці.

У районній адміністрації запевнили, що сміття на вулиці Жуковського приберуть разом з усіма іншими сезонними відходами по Олександрівському району. Таку процедуру здійснюють щороку восени, аби запобігти поступовому забрудненню вулиці. Тож спеціалісти благоустрою закликають мешканців приватних будинків прибирати опале листя в один день, аби підрядники могли вивезти його одразу і не спровокувати накопичення.

– Осінь – це сезонна пора для прибирання гілля та опалого листя. Наразі на території району вже складовані ці купи і договір про прибирання гілля у нас наразі укладений і ми розпочинаємо, як прибирання гілля, так і опалого листя, – наголосила головна спеціалістка відділу ЖКГ та благоустрою Олександрівської райадміністрації Наталія Хлопцева.

Загалом з початку осені виявлено сім несанкціонованих сміттєзвалищ, три з них вже ліквідували. Працівники райадміністрації додають, що після прибирання всі відходи підрядники вивезуть до спеціального полігону, де біорозкладне сміття буде утилізоване.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024