Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Чумацькі ікони, зображені на рибі: у Миколаєві відкрилась виставка робіт художниці з Херсону

korabelov.info

Чумацькі ікони, зображені на рибі: у Миколаєві відкрилась виставка робіт художниці з Херсону

3 листопада у міській виставковій залі відкрилась виставка «Живопис. Іхтіс – Чумацька ікона на рибі». В експозиції представлені роботи художниці з Херсону Оксани Осмач. Частина з них була створена, коли місто перебувало під російською окупацією. Це не могли не відбитися на характері робіт.

Про це повідомили в Миколаївській міській раді.

Соавтором проєкту є інший митець з Херсону – Андрій Лопушинський. Художник також став її куратором.

“Ця виставка складається з двох частин. Одна краєзнавча. Вона несе просвітницьку місію. До неї увійшли чумацькі ікони, зображені на рибі”, – розповідає Оксана Оснач.

На момент повномасштабного вторгнення росії й у перші тижні окупації ікони на камбалі знаходились у Херсонському краєзнавчому музеї. Там, як раз, і відбувалась перша виставка. Коли стало зрозуміло, що експонати можуть бути розкрадені російськими терористами, колекцію вивезли.

До другої частини увійшли 17 картин, 10 з яких були намальовані під час окупації Херсону.

Роботи присвячені Україні, боротьбі нашої держави за незалежність. Наприклад, на одній з картин художниця зобразила легендарного морського піхотинця, учасника оборони Маріуполя – Сергія Волинського.

Цікаво, що така сама виставка відбуватиметься і в ірландському місті Калгарі. Там будуть представлені роздруковані копії картин та ікон на рибі.

У Миколаєві експозиція триватиме протягом місяця – орієнтовно до кінця листопада.

Відзначимо, що це перша виставка, яка відбулась після відкриття виставкової зали – вона була закрита на ремонт, оскільки її пошкодили російські терористи під час обстрілу. Ремонтні роботи виконали за кошти бюджету Миколаєва.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024

Другие новости

Больше новостей