Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Вивезли з-під обстрілів: у миколаївській стайні утримують коней-переселенців

korabelov.info

Вивезли з-під обстрілів: у миколаївській стайні утримують коней-переселенців

У миколаївській стайні станом на третє листопада живуть коні-переселенці з інших областей України. Тварин вивезли з-під обстрілів із Запоріжжя та з-під Херсона.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла адміністраторка Миколаївської стайні Олександра.

За словами Олександри, коней привозять та забирають робітники миколаївської стайні з різних областей України. Коней або просто покидають господарі, або не мають більше змоги їх утримувати. Ситуації різні, говорить Олександра, яка доглядом за тваринами. Серед переселенців кінь Абрек.

“Це кінь Абрек, ми його вивозили з-під самого Херсона, з нуля, село Янтарне. До нас звернулися господарі з проханням врятувати коня. Тому що у них не було змоги його самостійно вивезти”, — розповідає адміністраторка стайні.

Логістику розробляли майже два тижні, говорить Олександра. Врешті, узгодили цю “операцію порятунку” з військовими. Абрека посадили в батман, який причепили до автобуса. Також в Абрека є приятель.

“Є ще в нас і запорозький Козак, який займається іпотерапією. Нам його теж залишила власниця. У зв’язку з тим, що вона вже не змогла його утримувати під час війни”, — говорить Олександра.

Коня, на ім’я Асгард, привезли з Одеси. Це приватний жеребець. Дуже важко його було транспортувати до стайні, каже власниця тварини Олександра.

“Ми потрапили як раз у той час, коли були суцільні блекаути по всій країні. Я не могла зв’язатися з чоловіком, який мав машиною його перевозити. Потім, коли все ж зв’язок пробився, виявилось, що через відсутність світла він не може заправити машину. А (колишні — ред.) господарі на той час вже не могли його утримувати, і його треба було якнайшвидше перевозити”, — розказує власниця Асгарда.

Більшість коней у стайні катають людей та використовують для іпотерапії. У Миколаївській стайні станом на третє листопада утримують 11 коней.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024

Другие новости

Больше новостей