Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

З Франції вигонять 39 громадян РФ через радикалізацію

newssky.com.ua

З Франції вигонять 39 громадян РФ через радикалізацію

Президент Франції Еммануель Макрон

За словами міністра внутрішніх справ, близько 60 росіян, підозрюваних у радикалізації, наразі перебувають під адміністративним арештом. З них 39 мають бути вислані за згодою російської влади.

«Ми склали список з 39 громадян Росії, за якими ми особливо стежимо і яких підозрюємо в радикалізації. Ми представили цей список російській владі минулого тижня», — заявив міністр.

Останні були «ідентифіковані» російською владою, і «ми збираємося піти шляхом висилки», уточнив Жеральд Дарманен.

Інші російські громадяни, за якими ведеться особливий моніторинг, «не перебувають на волі», заспокоює міністр. «Вони або у в’язницях, або в центрах адміністративного затримання», — додав він.

Після вбивства вчителя Домініка Бернара в Аррасі радикально налаштованим чоловіком російського походження уряд хоче продемонструвати образ непохитності. Таким чином, виконавча влада демонструє своє бажання якнайшвидше вислати осіб з так званого досьє S. Зокрема, влада попросила префектів звернути особливу увагу на «вихідців з Кавказу у віці від 16 до 25 років».

Як повідомлялося, 13 жовтня 20-річний ісламіст родом із Чечні вбив учителя літератури й поранив ножем ще двох людей у ліцеї в місті Аррас на півночі Франції. Після цього в країні запровадили режим підвищеної терористичної загрози.

А 16 жовтня ісламський екстреміст застрелив двох шведських уболівальників, це сталося перед початком матчу між Швецією та Бельгією. Влада заявила, що підозрюваний тунісець загинув під час поліцейської операції з його арешту.

Низка країн Євросоюзу після цього посилили антитерористичні заходи й затримали підозрюваних у підготовці терактів.

Читайте також на Newssky «Німеччина передала Україні надводні дрони Sonobot 5» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
7 мая 2024