Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Підлеглих Кіма звинуватили у "відкатах" при будівництві водогону для Миколаєва

korabelov.info

Підлеглих Кіма звинуватили у відкатах при будівництві водогону для Миколаєва

Співвласник і директор миколаївської компанії “ВІК Технології” Олександр Жак звинуватив Миколаївську ОВА та МКП “Миколаївміськводоканал” у схемах навколо проекту по будівництву нового водогону для Миколаєва.

Відповідний пост він написав на своїй сторінці у Facebook.

Історія почалася ще весною 2022, коли Київ виділив 56 млн. на допомогу Миколаївводоканалу. Кошти йшли спочатку на Миколаївську ОВА, тобто ОВА фактично їх контролювала. Вирішили витратити на реконструкцію трубопроводів очисних споруд ( ВІОС ) на трьох ділянках ( 10, 10 та 36 млн. ), генпідрядник – ТОВ “ВіК Технології”. Але гроші можна отримувати по факту виконаних робіт та наявності проекта з експертизою. Тому потрібно було будувати за свої кошти , а тільки через декілька місяців отримувати зароблене. Вже на кінець червня пішли розмови “Жак відкати не дає – треба йому поставити генпідрядника”, Гайдаржи це підтвердив Новим генпідрядником хотіли поставити Жендубаєва. Я послав мародерів. Все стихло, ми працювали вкладаючи свої кошти.

Цікаво, що при проектувані, за погодженням з Замовником, знаючи про можливість різкого падіння гривні, ми заклали в проект ціни завищенні на +40%. Домовленість була, що ціни в актах будуть пропорційні курсу євро…все “по чесноку”.

Проект пройшов експертизу , ми почали монтаж трубопроводів та запірної арматури. І тут, коли ми вже вклали в матеріали та обладнання близько 15 млн., провели демонтаж і почали монтаж, – мародери заворушились. Договір на генпідряд підписали не з “ВіК”, а з фірмою, підконтрольною Жендубаєва…за вказівкою ОВА хоча я неодноразово спілкувався с Гайдаржи, Кімом…пояснював ситуацію.

Це “КИДАЛОВО”.. вони думали, що ВіК “ляже” під них , але ні

Ми передали виконані роботи по демонтажу старих трубопроводів Водоканалу, в якості благодійної допомоги (близько 750 тис. грн) демонтували нові трубопроводи , забрали всі куплені матеріали ( хоча вони не дуже ликвідні, з особливостями ).

Новий генпідрядник швиденько приніс акти на демонтаж…але йому відповіли : “Жак вже подарував ці роботи” ні каплі людяності …

Далі, акти підписувалися з максимальними цінами, згідно завищених цін у проекті !!!

ІСТОРІЯ #2 – відкати 50%, 30% ..жадність фраєра згубила

Ще в осени 2022 приймалось рішення по наданню Миколаєві 1,2 млрд для реконструкції водогонів.

Договори на проектування були підписані без тендеру, аукціону.

Яким чином вони так зробили ?

Водоканал по “правильному запиту” від ОВА передає поділені на шматки водогони, такими шматками , що вартість проектування одного шматка не більше ніж 1,5 млн гривень ( більше 1,5 млн. – обов’язкове проведення тендеру) . Таким чином замість трьох об’єктів з’являється – 12

Таким чином завели свої контори ( без досвіду проектування водогонів) на проектні роботи…свої проектанти – свої ціни на матеріали

Після проектування почали тендерити роботи з реконструкції водогонів ( хоча я думав, що вони проведуть без тендерів..щось намутять ).

В тендерній документації спочатку все було просто, крім однієї вимоги – підрядник повинен перерахувати 5% від суми договору на рахунок Замовника у якості гарантії виконання робіт. Але ми встигли підготуватися, зібрали необхідні кошти.

Ми пішли на три тендери, знаючи , що будемо звертатись до Антимонопольного комітету (АМКУ). Але Замовник причепився до механізмів, які наші кошторисники видаляють, якщо вони не будуть використовуватися. Це важко доказувати Антимонопольному, тому ми пішли по “100 відсотковому шляху” – показати Антимонопольному , що документація переможців не відповідає вимогам тендерної документації. Ми подали три скарги до АМКУ. Дві – задовольнили, третю – ні …йдемо до суду ! Один тендер вже відмінили, другий – на черзі.

Для прикладу, по тендеру, який відмінили – переможець був з ціною 129 млн, а в нас – 89 млн. , а це 2000 дронів !!!

Знаю, що нашим колегам пропонували ці тендери ..з відкатом 50%..але потім зменшили до 30%. Тому й прийшло всього три контори – Миколаївміськбуд ( Жендубаєва) , Газводмонтаж ( маленька фірма, у якої майже відсутня техніка та обладнання) і одесисти Одесаспеценерго.

Як відомо, 19 серпня Департамент містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОВА оголосив 12 тендерів на загальну суму в 1 мільярд 348 мільйонів гривень.

Згодом видання “Наші гроші” опубліковало матеріал, з якого виходило, що Департамент містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОВА укладає договори-підряду по реконструкції ділянок водогону у місті Миколаєві з завищенням цін будматеріалів у 2-3 рази.

Нагадаємо, ми писали:

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
6 мая 2024