Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Запоріжжі остаточно демонтують пам’ятник імперському поету Пушкіну

mig.com.ua

У Запоріжжі остаточно демонтують пам’ятник імперському поету Пушкіну

У Запоріжжі міська влада надала дозвіл на демонтаж залишків пам’ятника Олександру Пушкіну на площі Володимира Вернадського (раніше Пушкіна).

Виконком 26 жовтня прийняв рішення списати те, що залишилося від пам’ятника. (Документ називається “Про списання майна комунальної власності”).При цьому, як зазначено, “матеріали і елементи, які придатні для подальшого використання, оприбуткувати. Вторинну сировину, непридатну для подальшого використання, здати установам, що здійснюють її збирання, та отримані кошти спрямувати до спеціального фонду бюджету Запорізької міської територіальної громади”.

Цікаво, що в документі вказано й вартість цього об’єкту: первісна – майже 327 тисяч гривень, залишкова – 106 тисяч гривень.

Конкретних строків, коли пам’ятник приберуть з площі, не вказано; а контроль за виконням рішення виконкому поклали на очільника Олександрівської райадміністрації Валерія Мостового.

Нагадаємо, що в липні 2022 року з пам’ятника російському поету Пушкіну зняли портрет, виготовлений з міді.Пізніше, у грудні того ж року, “залишки” облили червоною фарбою.У такому непривабливому вигляді пам’ятник і досі знаходиться на вже перейменованій на честь академіка Вернадського площі.

Читайте також: У Запорізькій міськраді показали, як буде виглядати площа Вернадського після реконструкції – фото

Фото автора і з відкритих джерел

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024