Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Спонсори відремонтували ліцей в Корабельному районі та обладнали в ньому укриття

korabelov.info

Спонсори відремонтували ліцей в Корабельному районі та обладнали в ньому укриття

25 жовтня 2023 р. кореспондент Кorabelov.info разом з іншими, в тому числі міжнародними журналістами, відвідала економічний ліцей №1, розташований у Корабельному районі міста Миколаєва.

Навчальному закладу, що, як і багато інших, постраждав від ворожих обстрілів, допомогали декілька організацій. Найбільший внесок у його відновлення зробив UNICEF. Так, спонсори провели повний ремонт даху, спортивної зали, коридорів, створили три нові класні кімнати, організували освітній простір і облаштували два укриття для перебування дітей, розрахованих загалом на 150 людей (наразі в Миколаєві перебуває близько 100 учнів даного ліцею).

Віцемер Миколаєва Анатолій Петров, що також був сьогодні присутній в ліцеї разом з представниками фонду ЮНІСЕФ, наголосив на важливості такої співпраці та подякував всім міжнародним організаціям, які внесли вагомий внесок у відновлення освітніх закладів нашого міста. Він також підкреслив, що у міської влади в планах – відновлення ще понад 30-ти подібних закладів завдяки благодійним фондам. При цьому Анатолій Петров зазначив, що не може надати цифри щодо вартості проведених в ліцеї ремонтів, оскільки, коли міжнародна організація починає працювати, то саме вони надають інженера, роблять акти, розробляють кошторис, наймають підрядну організацію та після завершення робіт передають заклад міській раді. Тому міськрада не втручається в фінансування міжнародних організацій і не визначає витрати на ремонт. Однак місцева влада просила організації надавати загальну інформацію після завершення ремонтів для публічного обговорення.

Читайте також:У Миколаєві до кінця року мають облаштувати укриття в 42 закладах освіти

Нагадаємо, в першій половині жовтня Анатолій Петров розповідав:

“Станом на сьогодні управління освіти відпрацьовує питання по 18 дошкільним навчальним закладам та 12 школам. Також працюють і міжнародні організації. Три бомбосховища нам ремонтує ЮНІСЕФ, шість – Save the Children, допомагають й інші громадські організації. Я думаю, що до нового року ми половину закладів дошкільної і середньої освіти міста підготуємо до роботи в режимі офлайн. І будемо дивитись по ситуації на фронті і в державі. Якщо буде можливість і ми отримаємо комісійний дозвіл на відновлення навчального процесу в режимі офлайн, ми розпочнемо його”.

“Кількість укриттів розрахована на різну кількість учнів та вихованців, що залежить від площі приміщень. Згідно з нормами, на одну дитину припадає 1 квадратний метр. Розмір укриття залежить від квадратури закладу”, – розповів сьогодні віцемер міста Миколаєва.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024