Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У рф розглядають варіант завдання удару по Києву космічною ракетою, — BILD

korabelov.info

У рф розглядають варіант завдання удару по Києву космічною ракетою, — BILD

У росії розглядається варіант завдання удару по Києву космічною ракетою – ця інформація стала відома після отримання німецькими ЗМІ запису розмови Рогозіна з гендиректором ракетно-космічного центру “Прогрес”.

Про це пише німецьке видання BILD, публікуючи цитати з отриманого запису розмови Дмитра Рогозіна із Дмитром Барановим – гендиректором ракетно-космічного центру “Прогрес”.

Повідомляється, що з початку січня 2023 року росіяни обговорювали технічні деталі організації удару по великому місту України за допомогою ракети-носія, яку використовують для польотів у космос. Згодом вони вирішили запустити її з космодрому в Плесецьку з вибухівкою на борту, назвавши це найоптимальнішим варіантом.

BILD зазначає, що Баранов у розмові з Рогозіним говорить про те, що головна проблема запуску такої ракети в тому, що через надзвуковий вход в атмосферу наявні важкі фугасні авіабомби або керовані боєголовки будуть перегріватися при швидкості 6 км/сек.

“Рогозін обіцяє порадитися з конструктором Юрієм Соломоновим. За кілька днів той знайшов рішення. Ще один ризик, який обговорювали Рогозін і Баранов, — те, що частини ракети можуть впасти на територію рф. Їх також турбувало, що похибка при ударі може становити від 50 до 100 км”, – повідомляють деталі розмови у виданні.

ЗМІ поширило й інші “засекречені” фрагменти розмови, в яких Рогозін запитує Баранова, скільки часу знадобиться на підготовку операції. Той відповідає, що близько шести місяців.

Цікаво, що ексглава “Роскосмосу” називає володимира путіна “нашим великим і жахливим” і каже, що передасть йому план через Антона Вайна. За даними BILD, план було доведено до президента рф 16 січня. Як він відреагував на нього – невідомо.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024