Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Легендарний тренер із Запоріжжя святкує 85-річчя

mig.com.ua

Легендарний тренер із Запоріжжя святкує 85-річчя

Відомому у Запоріжжі та світі майстру спорту СРСР з греко-римської та вільної боротьби, Заслуженому тренеру СРСР та України, Заслуженому працівнику фізичної культури і спорту Євгену Черткову 24 жовтня виповнилося 85 років.

Ця легендарна людина народилася в Запоріжжі, якому і присвятила значну частину свого життя, виховуючи спортсменів, переможців змагань різного рівня.

За роки праці тренер Чертков виховав 126 майстрів спорту СРСР та України, 16 майстрів спорту міжнародного класу та 3 заслужених майстри спорту.

У 2010 році Чертков був визнаний “найкращим наставником світу” по версії Міжнародної федерації об’єднаних стилів боротьби (FILA). Також його нагородили Золотим орденом FILA.

Один із його найвідоміших вихованців, Армен Варданян, про свого тренера говорить так: «Чертков Євген Олександрович – тренер жорсткий, але справедливий. Він якось по-своєму вміє розгледіти майбутнього чемпіона.

Важливою професійною рисою Євгена Олександровича є уміння підійти до кожного вихованця, знайти в ньому ті якості, які необхідно розвивати для досягнення вищих результатів».

І нині 85-річний ювіляр не збирається залишати спорт та тренування спортсменів.

Пан Євген сподівається, що його відомі вихованці виборять ще багато нагород для України.

Привітав ювіляра і очільник ЗОВА Юрій Малашко та вручив йому пам’ятний подарунок на знак поваги та визнання вагомого внеску у розвиток спорту Запорізького краю.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024