Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Запоріжжі провели круглий стіл щодо протидії торгівлі людьми

mig.com.ua

У Запоріжжі провели круглий стіл щодо протидії торгівлі людьми

В межах Всеукраїнської просвітницької кампанії «Придивись» та з нагоди Європейського дня протидії торгівлі людьми в Запоріжжі обласна влада провела засідання круглого столу «STOP! Полювання на людей!». До заходу долучилися представники ОВА, правоохоронних органів, соціальних служб, громадських та благодійних організацій. Про це повідомлдяється на сайті обласної адміністрації.

– Ми як державна влада завжди реагуємо на сучасні виклики. Не стоїмо на місці, на базі хабів тимчасово окупованих районів щотижня проводяться семінари з обласним центром зайнятості. Люди мають усвідомлювати, що держава для них – партнер, а не ворог, та готова надавати всю необхідну допомогу, – наголосив заступник голови ОДА Євген Мироненко.

Під час засідання круглого столу представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Запорізькій області Михайло Волков наголосив на важливості комунікації між органами влади, представниками громадянського суспільства та контролюючими органами. Протидія торгівлі людьми залежить від парламентського контролю за дотриманням прав людини в усіх сферах.

– Коли ми кажемо про регіональний рівень, то влада відкрита до комунікації. Працюємо над захистом прав, їхнього поновлення та запобігання можливому порушенню. Головне завдання – слідкувати за виконанням обов’язків держави, визначених законодавством, -підкреслив Михайло Волков.

На жаль, статистичні дані, які збирають правоохоронні органи та Міжнародна організація міграції, відрізняються. Правоохоронні органи вважають потерпілими лише тих осіб, які отримали відповідний статус за рішенням суду. Голова правління громадсько-правової організації «Егіда – Запоріжжя» Антоніна Шостак заявила, що велика кількість осіб заявляють про випадки експлуатації, завдяки чому їм надають допомогу. Під час повномасштабного вторгнення з’явився ще один пункт, за яким потрібно слідкувати, – порушення правил та звичаїв війни.

З самого початку повномасштабного вторгнення майже всі громадяни, які перебували в заручниках, були залучені до примусової праці, до них застосовували фізичну силу, вчиняли психологічний тиск. Ці люди розповідають про риття окопів, будівництво блокпостів. Все це ознаки примусової праці. Це експлуатація, і про це треба говорити. Лише так міжнародна спільнота почує нас та зрозуміє, що російські окупанти порушують норми міжнародного гуманітарного права.

У воєнних злочинів проти наших громадян не має строку давності, всі задокументовані випадки, про які повідомляють люди, будуть розглянуті, а винні понесуть відповідальність.

Як повідомила директорка Департаменту соціального захисту населення Марина Нотанова, на обласному рівні затверджено соціальну цільову програму щодо протидії торгівлі людьми до 2025 року. В області працюють 16 мобільних бригад, які надають соціально-психологічну допомогу постраждалим. На превеликий жаль, постраждалих набагато більше, ніж зафіксовано – люди не завжди звертаються за допомогою та повідомляють про злочини, що скоєні щодо них. Весь світ має знати, скільки ворог завдав горя Україні та її народу.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024