Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Справи Майдану: ДБР завершило розслідування щодо шести “беркутівців”, які розстрілювали активістів

glavnoe.in.ua

Справи Майдану: ДБР завершило розслідування щодо шести “беркутівців”, які розстрілювали активістів

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо шести колишніх міліціонерів роти спеціального призначення “Беркут”, які були безпосередніми виконавцями масових розстрілів активістів Майдану.

Про це повідомили у пресслужбі Бюро.

Правоохоронці встановили, що 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві загадані особи та “беркутівців” виконали наказ вищого керівництва і застосували до протестувальників табельну гладкоствольну та автоматичну нарізну вогнепальну зброю, споряджену бойовими припасами.

“Через їхні дії загинуло 48 учасників акцій протесту та ще 90 зазнали вогнепальних кульових поранень. Після скоєння злочину зброю пошкодили та приховали. Частина її знайдена та ідентифікована”, — розповіли у ДБР.

В Бюро зазначили, що колишні міліціонери обвинувачуються у:

“Наразі обвинувачені переховуються на території країни-агресора та стали громадянами РФ. Щодо інших 14 міліціонерів підрозділу, також причетних до розстрілів, спеціальне досудове розслідування перебуває на завершальній стадії”, — додали правоохоронці.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024