Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Україну вдалося повернути тіла ще 64 загиблих захисників – Координаційний штаб

mig.com.ua

В Україну вдалося повернути тіла ще 64 загиблих захисників – Координаційний штаб

На підконтрольну українському уряду територію вдалося повернути тіла ще 64 загиблих захисників, повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

“Сьогодні за результатами проведення репатріаційних заходів українській стороні вдалося повернути на підконтрольну уряду України територію тіла (останки) 64 загиблих (померлих) оборонців України”, – ідеться в повідомленні, опублікованому в телеграм-каналі у п’ятницю.

✅ Сьогодні за результатами проведення репатріаційних заходів, українській стороні вдалося повернути на підконтрольну Уряду України територію тіла (останки) 64 загиблих (померлих) оборонців України.

➡️ В свою чергу українською стороною, у відповідності до норм Міжнародного Гуманітарного Права, російській стороні передано тіла (останки) комбатантів, загиблих (померлих) у зв’язку із збройною агресією проти України.

☝️ Збройні Сили України забезпечать належне та безпечне перевезення репатрійованих тіл (останків) загиблих (померлих) оборонців України до визначених державних спеціалізованих установ для їх передачі встановленим порядком представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам з метою організації і проведення процесуальних (слідчих) дій та судових експертиз, необхідних для встановлення осіб загиблих.

🇺🇦 Україна не припиняє та продовжує активно вживати усіх можливих законних заходів в межах норм Міжнародного Гуманітарного Права щодо встановлення місцезнаходження оборонців України, які зникли безвісти або потрапили до полону у зв’язку із збройною агресією проти України, з метою їх подальшого повернення на підконтрольну Уряду України територію.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024