Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

На сесії міськради розглянули понад 160 питань

mig.com.ua

На сесії міськради розглянули понад 160 питань

Вчора,29 вересня, відбулось продовження двадцятої сесії міської ради. Було розглянуто понад 160 питань, які стосувалися роботи міського господарства, освітнього процесу у навчальних закладах, діяльності медичних закладів та іншого. Про це повідомляється на саті держустанови.

Розглянуто петиції щодо додаткового фінансування на закупівлю дронів за рахунок депутатських фондів, а також створення міської програми придбання дронів подвійного призначення для наших військових. Депутати прийняли рішення по цим петиціям, як того вимагає законодавство. Петиції були підтримані. Міська влада буде далі працювати у цьому напрямку.

Зокрема вже на цій сесії, у середу, понад 50 млн грн спрямовано на підтримку захисників України у рамках міської програми підтримки обороноздатності та забезпечення безпеки і правопорядку у місті Запоріжжі. З них майже 27 мільйонів гривень – військовим частинам на придбання дронів. Інші кошти розподілені також за запитами військових на їх потреби. На ремонти, придбання автотранспорту, запасних частин, обладнання і таке інше. Тепер загальний обсяг фінансування цієї міської програми у 2023 році складає понад 268 мільйонів гривень.

Було розглянуто ще дві петиції, які стосувалися навчання під час повітряних тривог. Одна з них пропонувала дозволити онлайн-навчання під час повітряних тривог, інша – заборонити таке навчання під час повітряних тривог. Депутати підтримали першу петицію. Профільні служби отримали доручення відпрацювати алгоритм такого навчання, з урахуванням норм безпеки та дотримання законодавства, позиції батьків та вчителів.

Запоріжжя продовжує позбавлятися російської та радянської спадщини у назвах вулиць, провулків, площ. У рамках дерусифікації на сесії були прийняті рішення про перейменування понад 70 проспектів, вулиць, провулків. Назви замінені на ті, які по’вязані з історією України, захисниками нашої держави, героями, які загинули, захищаючи Україну від російських загарбників.

Тепер у Запоріжжі є вулиці Закарпатського легіону, на честь 128-ї гірсько-штурмової бригади, яка успішно воює на Запорізькому напрямку, Героїв полку «Азов», Дмитра Апухтіна, Арсена Коваленка, Михайла Топоркова, які загинули, захищаючи Україну, проспект Героїв Національної гвардії України та інші.

Не залишилися поза увагою і історичні постаті та події. Запорізькі вулиці отримали нові назви на честь Героїв Крут, Козацької старшини, гетьманів Івана Виговського, Петра Сагайдачного та Богдана Ружинського.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024