Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Між Україною та ЄС розпочинається взаємне визнання судових рішень відповідно до Гаазької конвенції

mig.com.ua

Між Україною та ЄС розпочинається взаємне визнання судових рішень відповідно до Гаазької конвенції

Набула чинності Гаазька конвенція про судові рішення, яка забезпечує міжнародне визнання та виконання судових рішень інших країн у цивільних та комерційних справах. Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні.

ЄС та Україна приєдналися до цієї Конвенції. Це означає, що держави-члени ЄС визнаватимуть рішення судів України, а Україна визнаватиме рішення судів держав-членів ЄС. Очікується, що в майбутньому до Конвенції приєднаються й інші країни.

На сьогоднішній день різне законодавство та практика різних країн світу часто ускладнюють громадянам і підприємствам ЄС процес отримання визнання та виконання судових рішень в інших країнах. Ця правова невизначеність, а також пов’язані з нею витрати можуть змусити багатьох відмовитися від подачі позовів або взагалі від участі в міжнародних справах.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024