Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Відсьогодні деякі категорії громадян отримають доступ до безоплатної правової допомоги

dilova.com.ua

Відсьогодні деякі категорії громадян отримають  доступ до безоплатної правової допомоги

Саме 3 серпня набувають чинності зміни до закону про безоплатну правову допомогу відповідно до яких розширюється перелік громадян, які мають право на отримання юридичної допомоги коштом держави.

Закон № 3022-IX (законопроєкт 7473-д) був опублікований в «Голосі України» 5 травня 2023 року та набирає чинності через 90 днів з дня його опублікування.

Законопроєктом пропонується передбачити на законодавчому рівні:

«Реалізація законопроєкту дозволить, зокрема, в умовах воєнного стану, забезпечити право осіб, які постраждали від торгівлі людьми, на безоплатну вторинну правову допомогу, забезпечити ефективну реалізацію права осіб на отримання безоплатної правової допомоги, шляхом удосконалення порядку подання та розгляду звернень осіб, передбачити обов’язкову участь адвоката у справах щодо визнання фізичної особи недієздатною та надання психіатричної допомоги в примусовому порядку тощо», зазначають в пояснювальній записці до відповідного законопроєкту.

Держава визначила два види безоплатної правової допомоги:

📗 t.me/dilova_odesa📘 facebook.com/BusinessOdessa📙 dilova.com.ua

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
1 мая 2024

Другие новости

Больше новостей