Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Прикордонники не дали вивезти з України скрипку Страдіварі

mig.com.ua

Прикордонники не дали вивезти з України скрипку Страдіварі

Про це повідомляє Держприкордонслужба

На Одещині прикордонники запобігли вивезенню за кордон «королеви оркестру» італійського майстра Антоніо Страдіварі

Прикордонники Білгород-Дністровського загону спільно з митниками запобігли вивезенню за кордон відомої скрипки італійського майстра Антоніо Страдіварі 1730 року виробництва.

Під час прикордонно-митного контролю в пункті пропуску «Паланка-Маяки-Удобне» в салоні рейсового автобуса виявили сумку з музичним інструментом.

Однак, як з’ясувалося, всесвітньо відомий предмет нібито не має власника. У транспортному засобі перебували лише два водії іноземці та стюардеса.

Останні пояснили, що така скрипка, яка, ймовірно, становить історичну чи культурну цінність – передача, яку не забрали на території України.

Цікавим фактом є те, що Антоніо Страдіварі створив майже 2,5 тисячі унікальних інструментів, але до наших часів дійшли лише близько 650 виробів. Тому «королеву оркестру» вилучено та передано на експертне дослідження.

Як повідомлялось, речник ДПСУ Андрій Демченко зазначав, що з початку повномасштабного вторгнення фіксується значне зменшення контрабанди на кордоні.

Фото: ДПСУ

https://dpsu.gov.ua/ua/news/na-odeshchini-prikordonniki-zapobigli-vivezennyu-za-kordon-korolevi-orkestru-italiyskogo-maystra-antonio-stradivari/

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3740575-prikordonniki-na-odesini-zapobigli-vivezennu-skripki-stradivari.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024