Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Хто із запоріжців знайде прихисток у кризовій кімнаті

mig.com.ua

Хто із запоріжців знайде прихисток у кризовій кімнаті

У Запоріжжі відкрилась кризова кімната, де жінкам та дітям гарантується безпека, надається цілодобова підтримка фахівців і допомога у пошуку альтернативного постійного житла. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Запорізької області.

У кімнаті кризового реагування можна отримати прихисток на протязі 10 діб поспіль, під час якого надається спектр послуг: медичні, психологічні та юридичні. Відкриття цього безпечного простору стало можливим завдяки проєкту «Трамплін до рівності», який реалізується Запорізькою міською радою у співпраці з Фондом ООН.

Тимчасовий прихисток у кризовій кімнаті вже отримала перша родина, яка потребувала допомоги.

На спецлінію “102” надійшов виклик від багатодітної матері про те, що вона тривалий час потерпає від насильства з боку свого партнера. Чоловік поводився агресивно та зухвало, постійно погрожував жінці фізичною розправою.

Постраждала розповіла поліцейським, що ситуація безвихідна, піти їй з дітьми нікуди і вона боїться реакції чоловіка. Тож поліцейські супроводили жінку з дітьми до кризової кімнати, де родина отримала підтримку та допомогу для подальшого переходу до нового етапу життя.

У той же час на домашнього тирана поліцейські склали протокол та винесли терміновий заборонний припис.

Потрапити до кризової кімнати можна за направленням поліції (спецлінія “102”), мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього та/або насильства за ознакою статі (телефони 050-730-09-72, 067-610-58-03) та денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього та/або насильства за ознакою статі (телефон (061)228-02-80).

– Національна поліція України 102.

– Урядова гаряча лінія: 15-47

– Безоплатна правова допомога: 0-800-213-103

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
7 мая 2024