Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Столтенберг заявив про розробку НАТО планів на випадок нападу РФ

glavnoe.in.ua

Столтенберг заявив про розробку НАТО планів на випадок нападу РФ

Країни НАТО розробили плани оборони у разі нападу Росії. Вони є найобширнішими після завершення Холодної війни.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє BILD

Передовсім йдеться про те, що верховний головнокомандувач НАТО в Європі в разі виникнення загрози може ухвалювати частину рішень без консультацій зі структурами Альянсу. Крім того, сили підвищеної бойової готовності в Європі збільшать до 300 тисяч солдатів та офіцерів. Також країни “східного флангу” підтримають бойові групи союзників по альянсу:

Столтенберг додав, що обговорюється створення другого штабу сухопутних сил НАТО у Вісбадені. Як відомо, що перший розташований в Ізмірі.

Найважливішим логістичним вузлом стане Німеччина. Також, буде вжито додаткових заходів забезпечення захисту трубопроводів та інших комунікацій від можливих російських диверсій.

Зауважується, що інвестиції членів альянсу в оборону мають становити не менше 2% від ВВП країни.

“НАТО займеться розширенням підрозділів з важким озброєнням, здатних витримати запеклі бої, а також посилити системи ППО, збільшити запаси далекобійної артилерії та ракет”, – резюмував глава Північноатлантичного альянсу.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
6 мая 2024