Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Запоріжжі перейменували площу Пушкіна

mig.com.ua

У Запоріжжі перейменували площу Пушкіна

Депутати Запорізької міської ради на 19-й сесії підтримали ініціативу перейменування площі Пушкіна на майдан академіка Володимира Вернадського*.

Як зазначалось у пояснювальній записці, перейменування потрібне, “…щоб позбавити Запоріжжя від нагадувань про російську імперіалістичну машину. Адже Пушкін був палким прихильником російського імперіалізму.

Через продовження такої політики українці змушені зараз гинути на фронті.

Запоріжжю варто позбуватися імперіалістичної спадщини Пушкіна та звільнити місце для достойних Українців».

Автор проєкту рішення, голова бюджетної комісії Олександр Кияниця також зазначав, що перейменування площі Пушкіна на майдан Володимира Вернадського цілком підтримує засновник громадської організації «Асоціація Ноосфера», підприємець у сфері космічних технологій та IT Макс Поляков, компанія якого придбала у власність будівлю БП «Ювілейний».

Там планується створити сучасний та новітній інноваційний центр.

“Створення такого центру – це нові можливості для талановитої молоді, що прагне займатися наукою та створювати власні технологічні рішення, яких потребує Україна.

Навіть війна не змінила планів компанії. За власні кошти компанія планує розробити проєкт, узгодити його та виконати роботи з відновлення, ремонту.

Також планується встановити пам’ятник Володимиру Вернадському та створити фотозону біля Олександрівського відділу РАЦС”, – зазначав в тексті документу Олександр Кияниця.

На сесії секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв повідомив, що меморандум з Поляковим не був підписаний, проте є попередні домовленості з його представниками про створення спільного проєкту з розбудови цієї площі та подальшого створення центру за підтримки бізнесу.

Про це повідомляє 061.

*Володимир Вернадський – український учений-природознавець, мислитель, засновник і перший президент НАНУ, основоположник генетичної мінералогії, гео- та біогеохімії.

Один із його предків по батьківській лінії належав до запорізької старшини та воював у війську Богдана Хмельницького.

Крім площі Пушкіна, нові назви отримали:

Вулиця Волгоградська стала вулицею Володимира Грищенка;

Вулицю Волзьку названо на честь Андрія Лободи;

Таганська стала вулицею Антона Незоли;

Сквер «Індустрія» тепер носить назву Сквер «Запорізьких Стрільців».

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024

Другие новости

Больше новостей