Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

НАТО має сформувати конкретний шлях до членства України – Макрон

glavnoe.in.ua

НАТО має сформувати конкретний шлях до членства України – Макрон

28 червня президент Франції Еммануель Макрон заявив про необхідність формування конкретного шляху України в Альянсі на вільнюському саміті НАТО.

Про це пише Euractiv, цитуючи слова Макрона на виступі в Єлисейському палаці в Парижі разом з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

“Ми повинні будемо визначити шлях, щоб сформувати перспективу вступу України до НАТО, яку ми відкрили в 2008 році в Бухаресті”, – сказав Макрон.

Він додав, що на саміті у Вільнюсі НАТО ухвалить рішення з подальшої підтримки України.

“Рішення, які ми ухвалимо, зобов’яжуть нас на роки вперед – я маю на увазі, перш за все, підтримку України, у якій ми повинні взяти на себе довгострокові зобов’язання”, – зауважив Макрон.

Макрон зазначив, що союзники допомагають Україні “реформувати українські збройні сили, сприяють оперативній сумісності з силами Альянсу і надають підтримку в нелетальному секторі”.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024