Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

РФ рідше використовує ракети "Калібр": експерт насторожив висновками

uainfo.org

РФ рідше використовує ракети Калібр: експерт насторожив висновками

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко назвав дві причини, за якими російські війська останнім часом рідше використовують крилаті ракети "Калібр", інформує UAINFO.org з посиланняя на УНІАН.

"У росіян або виникли серйозні проблеми з логістикою-доставкою КРМБ "Калібр" на тимчасово окупований півострів Крим, або вони зараз зайняті накопиченням боєкомплекту ракет саме цього типу з певною метою", - зазначив він.

За інформацією експерта, з 1 червня Росія випустила по території України 102 ракети: 78 - Х-101/555; 12 - "Іскандер"-М/до; 6 - Х-22; 6 - КРМБ "Калібр". Коваленко звернув увагу на те, що превалюючою компонентою ракетних ударів росіян залишаються авіаційні ракети Х-101/555, хоча, відомо, що обсяги їх виробництва не критично відрізняються від обсягів виробництва "Калібрів".

Читайте також: Арестович вказав на людину, яка може очолити Росію після краху Путіна

Також оглядач зробив висновок, що Росія тримає баланс виробництва і застосування ракет:

"Так, середній показник накопичення БК у них не змінився, 2-5 ракет на добу. Тобто, з початку червня вони мали можливість виробити від 30 до 75 ракет. Крім цього, у червень перекачував травневий ресурс. Це, на жаль, не говорить про те, що методичність ударів знизиться, але з іншого боку, принаймні, вони не зможуть сконцентрувати ресурс для масованого ракетного удару 70+. Хоча повноцінна відсутність корабельної компоненти в ударах все ж насторожує".

Підписуйся на сторінки UAINFO Facebook, Telegram, Twitter, YouTube

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024