Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Може знищити цілий континент на планеті: до Землі летить небезпечний астероїд

uainfo.org

Може знищити цілий континент на планеті: до Землі летить небезпечний астероїд

Сьогодні, 15 червня, до Землі наблизиться астероїд, який у разі падіння на планету може спустошити цілий континент.

Про це пише видання Jerusalem Post, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Астероїд 2020 DB5 дійсно потенційно небезпечний для Землі. Справа в тому, що цей камінь має величезний розмір — вчені вважають, що його ширина становить від 800 до 850 метрів.

За даними NASA, цей гігантський космічний камінь зближувався з нашою планетою вже 6 разів, починаючи від 1905 року. Останній раз він пролітав повз Землю 28 років тому, а після того, як він повторить такий же безпечний для нас рух 15 червня, чекати на його появу поруч із нашою планетою варто не раніше 2048 року.

Читайте також: Довкола Землі можуть кружляти "міжзоряні загарбники", які застрягли у пастці – вчені

Хоча астероїд 2020 DB5 і не повинен впасти на Землю, якби сталася така подія, це була б справжня катастрофа для планети, кажуть вчені. Якщо такий величезний астероїд зіткнеться із Землею, то в кращому випадку це призведе до спустошення одного з континентів (дивлячись куди впаде), а в гіршому випадку це може спричинити глобальну катастрофу.

Підписуйся на сторінки UAINFO Facebook, Telegram, Twitter, YouTube

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024