Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Україна задіяла лише 3 з 12 бригад у контрнаступі – Reuters

uainfo.org

Україна задіяла лише 3 з 12 бригад у контрнаступі – Reuters

Військовий аналітик з Польщі Конрад Музика, який уважно стежить за ходом війни, повідомив, що лише 3 з 12 бригад брали участь у контрнаступ на південному сході України, передає Reuters, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Як повідомляється, контрнаступ України набуває форми, але головне випробування ще попереду, оскільки ЗСУ знаходяться на деякому віддаленні від головної лінії оборони Росії, а основна частина сил, підготовлених до наступу, все ще знаходиться в режимі очікування.

Читайте також: ЗСУ провели штурмові дії на Бахмутському напрямку і мали успіх: де тривають бої

За даними агентства, Україна готувалася до контрнаступу протягом як мінімум шести місяців після того, як відбила Херсон, у вересні - частину Харківської області, а у квітні минулого року змусила російські війська відступити з-під Києва.

За словами аналітиків, для операції військові створили 12 бронетанкових бригад, дев'ять з них навчені і оснащені на Заході. Бригада зазвичай включає не менше 3500-4000 військовослужбовців.

Підписуйся на сторінки UAINFO Facebook, Telegram, Twitter, YouTube

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024