Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

На Бахмутському напрямку стало менше штурмів ворога: відчули це і бійці і медики

uainfo.org

На Бахмутському напрямку стало менше штурмів ворога: відчули це і бійці і медики

У Східному угрупованні військ заявляють про зменшення інтенсивності боїв на Бахмутському напрямку і одночасно про локальні просування, йдеться в ТСН, інформує UAINFO.org.

У невеличкому селі Іванівське на околиці Бахмута не залишилося місцевих – сама лише війна. Тут постійно чути звуки вибухів. Поблизу доріг видніють нерозірвані снаряди, але знищити їх не можуть, бо з ними зникне і дорога. Та попри все, тут значно легше, аніж було - тепер немає безкінечних штурмів. “Нічого не змінилося немає просто такої інтенсивності, що вони просто не лізуть вперед. Ні в кого, нічого не закінчилося, як летіло все, що можна - так і летить. Ми частіше працювали, зараз працюємо менше”, - розповідає мінометник Олексій, який воює від 2017 року.

Він поїхав з Донецька у 2014, не спілкується навіть з найближчими родичами, але переконаний, що в рідне місто обов'язково зайде.

Зниження інтенсивності боїв – це ще не відсутність втрат. В одному зі стабілізаційних медичних пунктів, де надають допомогу пораненим, в найгарячіші дні боїв за Бахмут проходило по 250 поранених пацієнтів, а зараз - до десятка пацієнтів.

Головний по пункту Сергій Сергійович посміхається, бо пацієнтів стало не лише менше, але й поранення стали легшими. “Менш важкі надходять. Зараз акубаротравм багато, осколкових багато, але дрібних осколкових”, - каже медик.

Для лікарів це теж перепочинок, тож медики дякують, що бійці в моменти небезпеки вправно ховаються.

Водночас, бійці поблизу Торецька, а це Гомільськи напрямок, фіксує збільшення боїв. ЗСУ виходять на нові рубежі. “Загальне просування склало до 200 метрів. Під час цієї операції вдалося знищити до взводу росіян. Вдалося захопити трофеї - зброя, гранатомети”, - повідомив пресофіцер бригади імені короля Данила Олександр Савченко.

Читайте також: Столтенберг про наступ ЗСУ: бачу перші ознаки успіху

Підписуйся на сторінки UAINFO Facebook, Telegram, Twitter, YouTube

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024