Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Перший вироблений у Китаї пасажирський літак здійснив рейс із Шанхаю до Пекіна

mig.com.ua

Перший вироблений у Китаї пасажирський літак здійснив рейс із Шанхаю до Пекіна

Пасажирський літак C919 китайської авіабудівної компанії Comac здійснив перший комерційний рейс за маршрутом Шанхай-Пекін. Авіалайнер зроблено в Китаї, але двигун і авіоніка – імпортні.

Перший пасажирський літак, вироблений у Китаї, здійснив дебютний комерційний рейс. Авіалайнер моделі C919 авіакомпанії China Eastern Airlines прослідував за маршрутом Шанхай – Пекін у неділю, 28 травня.

Літак, що вміщує до 164 пасажирів, перевіз 130 людей. Під час польоту пасажири махали китайськими прапорами і співали патріотичні пісні.

Державний телеканал CCTV зазначив, що рейс прибув до столиці КНР на 40 хвилин раніше запланованого часу.

Двигун і авіоніка C919 – імпортні

C919 вироблений авіабудівною компанією Comac і може стати конкурентом для Boeing 737 Max і Airbus A320. Він здатний здійснювати польоти середньої дальності – до 5500 кілометрів.

Хоча це літак китайського виробництва, він залежить також від зарубіжних комплектуючих і технологій. Зокрема, двигуни та авіоніка C919 імпортні. Двигуни виробляє спільне підприємство американської корпорації General Electric і французької компанії Safran.

https://www.dw.com/uk/persij-viroblenij-v-kitai-pasazirskij-litak-zdijsniv-rejs/a-65760246

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
6 мая 2024