Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У прифронтовий Оріхів доставили вже другий спецвипуск відродженої районної газети

mig.com.ua

У прифронтовий Оріхів доставили вже другий спецвипуск відродженої районної газети

Трохи більше місяця тому за підтримки Національної спілки журналістів України та Запорізького центру журналістської солідарності вийшов перший спецвипуск оріхівської газети «Трудова слава». І ось жителям прифронтового Оріхова доставили вже другий спецвипуск їхньої улюбленої районки.

– І ось знову ми прямуємо на Оріхівщину з другим номером нашої газети. Їдемо разом з журналістами Другого каналу Німецького телебачення – Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF), та рятувальниками, які постійно нас підтримують та підставляють своє міцне плече на інформаційному фронті, – розповідає редакторка газети Світлана Карпенко. – Цього разу вдалося збільшити обсяг газети з 4 до 8 сторінок, тираж – до 3000 екземплярів та доставити до всіх п’яти громад колишнього Оріхівського, а нині Пологівського району: Оріхівської, Преображенської, Малотокмачанської, Таврійської, Комишуваської. Це дуже важливо, тому що у Пологівському районі «Трудова слава» – єдине видання з семи місцевих газет, що відновило вихід. Всі ці громади потерпають від ворожих обстрілів… Але всюди на території залишаються люди.

Редакторка заначає, якою хвилюючою була зустріч із земляками-оріхівчанами в місцевій пожежній частині. Рятувальники постійно доставляють для місцевих мешканців питну воду та хліб. А цього разу кожному дісталося по кілька екземплярів газети. Земляки раділи«Трудовій славі». І говорили, як важливо для них отримати рідну районку.

Головними темами другого спецвипуску стали долі переселенців-земляків, діяльність громадських організацій та пресічних людей Оріхівщини, котрі лишилися на території та допомагають своїм землякам і воїнам-захисникам. В газеті також є кілька цікавих інтерв’ю: з начальником Оріхівської міської військової адміністрації; старостами Новотроїцького, Омельницького старостинських округів. Є важлива інформація для тих мешканців Оріхівської громади, в кого пошкоджене та зруйноване житло, аби в майбутньому отримати компенсацію. І ще багато всього, що буде корисним для людей, які опинились на прифронтовій території.

– Колектив редакції вдячний всім, хто підтримує сьогодні наше маленьке локальне медіа: голові НСЖУ Сергію Томіленку, нашій землячці, директорці Асоціації незалежних регіональних видавців України Оксані Бровко, головній редакторці видання «Заборона» Катерині Сергацковій, міжнародним партнерам, колегам-друзям із Запорізького центру журналістської солідарності, землякам-читачам з рідної Оріхівщини! Завдяки вам журналісти «Трудової слави» працюють, тримають свій інформаційний фронт і мають надію на майбутнє, – каже Світлана Карпенко.

фото Анни Логвиненко та Дар’ї Зирянової

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024