Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

G7 обіцяє подальшу підтримку України: комюніке

mig.com.ua

G7 обіцяє подальшу підтримку України: комюніке

У комюніке саміту в Хіросімі лідери G7 підтвердили подальшу підтримку України.

А також закликали Пекін вплинути на Москву, щоб РФ вивела війська з України. Тим часом Зеленський проводить переговори на полях саміту.

Лідери країн Великої сімки (G7) підтвердили подальшу допомогу Україні.

Про це йдеться в комюніке саміту G7 у Хіросімі, оприлюдненому в суботу, 20 травня.

“Ми вживаємо конкретних заходів, щоб підтримувати Україну так довго, як це буде необхідно, з огляду на незаконну російську загарбницьку війну, що триває”, – йдеться в документі, цитує агентство dpa.

Лідери G7 також закликали Китай чинити тиск на Москву, щоб Росія припинила війну і вивела війська з України.“Ми закликаємо Китай підтримати всеосяжний, справедливий і міцний мир на основі територіальної цілісності, принципів і цілей Статуту ООН, зокрема за допомогою прямого діалогу з Україною”, – йдеться в документі.

Країни G7 зазначили, що ще активізують дипломатичну, фінансову, гуманітарну та військову підтримку України, а також збільшать “ціну” для тих, хто допомагає Росії.

Учасники саміту у Хіросімі наголосили, що, з огляду на “роль Китаю в міжнародній спільноті та розмір його економіки”, необхідно співпрацювати з Пекіном “у розв’язанні глобальних проблем і в галузях, що становлять взаємний інтерес”.

У комюніке міститься заклик до Пекіна співпрацювати, зокрема у сфері захисту клімату, охорони здоров’я, вирішення проблем бідних країн і зміцнення економічної стабільності.

https://www.dw.com/uk/g7-obicae-podalsu-pidtrimku-ukraini/a-65684547

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024

Другие новости

Больше новостей