Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Пекін вимагає від закордонних посольств прибрати знаки підтримки України

glavnoe.in.ua

Пекін вимагає від закордонних посольств прибрати знаки підтримки України

Влада Китаю попросила іноземні посольства та міжнародні організації, розташовані в Пекіні, не використовувати зовнішні стіни своїх будівель для “політичної пропаганди”, очевидно, маючи на увазі знаки, що демонструють підтримку України.

Про це пише УП з посиланням на японське інформаційне агентство “Kyodo”.

Багато посольств у Пекіні розмістили вивіски із зображенням українського прапора та повідомленнями китайською та англійською мовами, такими як #StandWithUkraine, щоб продемонструвати свою солідарність із Україною, яка бореться з російським вторгненням.

У повідомленні Міністерства закордонних справ Китаю від 10 травня посольства та міжнародні організації закликали не використовувати зовнішні стіни своїх будівель для пропаганди і “уникати конфліктів між державами”.

Цей крок викликав негативну реакцію з боку дипломатів Європи та інших країн. Ніхто з них не зняв вивіски. Серед посольств у Пекіні, які демонструють підтримку України, є посольства Канади, Німеччини та Польщі, зазначає “Kyodo”.

У повідомленні також йдеться про те, що посольства і міжнародні організації “зобов’язані дотримуватися китайських законів і правил”, хоча Пекін поважає дипломатичний імунітет відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

Вважається, що лист було надіслано всім дипломатичним місіям у Китаї.

Європейський дипломат розкритикував позицію Китаю, заявивши, що немає жодних розумних підстав перешкоджати державі висловлювати свої наміри, і що вони не будуть виконувати це прохання.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
6 мая 2024