Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Українські журналісти стали лауреатами Пулітцерівської премії за 2023 рік

newssky.com.ua

Українські журналісти стали лауреатами Пулітцерівської премії за 2023 рік

Ірину Калініну, поранену вагітну жінку, вивозять із пологового будинку, який постраждав під час російського авіаудару в Маріуполі, Україна, 9 березня 2022 року. Фото Євгенія Малолєтки

«Сьогодні Колумбійський університет оголошує лауреатів Пулітцерівських премій 2023 року…Associated Press за роботу Мстислава Чернова, Євгенія Малолєтки, Василіси Степаненко та Лорі Хіннант. Сміливі репортажі з обложеного міста Маріуполя, яке засвідчило вбивство мирних жителів під час вторгнення Росії в Україну», — повідомляється на сайті премії.

Їх відзначили у категорії Public Service.

«Команда AP прибула до Маріуполя наприкінці лютого 2022 року. До того моменту, коли вони виїхали майже через три тижні, обложене українське портове місто лежало в руїнах. Їхня робота була відзначена Пулітцерівською премією за суспільну службу», — зауважили в агенції.

Пулітцерівська премія присуджується Колумбійським університетом. Вона вважається однією з найпрестижніших світових нагород у галузі журналістики. Першим лауреатом премії в 1917 році став американський журналіст Герберт Своуп. Престижний приз він отримав за серію публікацій під заголовком «Зсередини Німецької імперії» в газеті The New York World.

Читайте також на Newssky «Країнам ЄС направили пропозиції щодо 11-го пакету санкцій проти Росії» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
1 мая 2024

Другие новости

Больше новостей