Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Українські журналісти стали лауреатами Пулітцерівської премії за 2023 рік

glavnoe.in.ua

Українські журналісти стали лауреатами Пулітцерівської премії за 2023 рік

Лауреатами Пулітцерівської премії за 2023 рік стали троє українців. Як повідомляється на сайті комітету із присудження премії, у номінації “Журналістика” удостоєні відеожурналіст Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та відеопродюсер Василина Степаненко.

Військові репортери, кореспонденти Associated Press Мстислав Чернов та Євген Малолєтка знімали, зокрема, наслідки боїв в оточеному російськими військами Маріуполі. Їхні кадри були показані багатьма світовими ЗМІ.

У номінації “Міжнародний репортаж” за висвітлення військових злочинів російських військовослужбовців у Бучі премії було удостоєно газету The New York Times.

Пулітцерівська премія (Pulitzer Prize) – одна з найпрестижніших нагород у галузі літератури, журналістики, музики та театру в США. Вона була заснована видавцем Джозефом Пулітцером, згідно з його заповітом у 1903 році.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
1 мая 2024

Другие новости

Больше новостей