Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Як відновити втрачені через війну документи на житло – алгоритм дій від Міністерства

mig.com.ua

Як відновити втрачені через війну документи на житло – алгоритм дій від Міністерства

www.helsinki.org.ua/advices/

Українці, які через розв’язану росією війну втратили документи права власності на нерухоме майно, зможуть отримати їх дублікати кількома способами.

Як передає Укрінформ, алгоритм дій на цей випадок оприлюднило на своєму сайті Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Отримати дублікат втраченого документа можна щонайменше трьома способами. Якщо право на нерухоме майно оформлене до 2003 року, то для отримання дубліката документа потрібно звернутися до нотаріуса, який видав цей документ, нотаріального архіву, посадової особи органу місцевого самоврядування або ЦНАП. Якщо після 2003 року, то таку інформацію людина може отримати з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно самостійно, через нотаріуса або ЦНАП.

У випадку, якщо заявник не оформив право власності на нерухоме майно або не має можливості отримати дублікати правовстановлюючих документів, необхідно звернутися до суду для встановлення права власності.

/minre.gov.ua/2023/05/05/yak-vidnovyty-dokumenty-na-pravo-vlasnosti/

Документом визначаються правові та організаційні засади надання державою компенсації за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Закон не поширюватиметься на об’єкти, що на дату введення воєнного стану були на тимчасово окупованій території.

17 березня Президент Володимир Зеленський підписав цей Закон.

Голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк висловлювала сподівання, що українці можуть отримати перші компенсації за зруйноване або пошкоджене внаслідок російської агресії житло вже в травні.

За даними віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, внаслідок агресії рф зруйновано або пошкоджено житло 2,5 мільйона українців.

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3705238-ak-vidnoviti-vtraceni-cerez-vijnu-dokumenti-na-zitlo-tri-varianti.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024