Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Південна Корея розглядає варіант допомоги Україні летальною зброєю

mig.com.ua

Південна Корея розглядає варіант допомоги Україні летальною зброєю

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що Сеул розглядає різні варіанти, коли йдеться про допомогу Києву летальною зброєю.

Про це пише Reuters.

Президент Південної Кореї сказав, що російське вторгнення є порушенням міжнародного права та прав українців і що «ми повинні довести, що такі спроби ніколи не досягнуть успіху, щоб заблокувати подібні спроби в майбутньому».

На запитання про можливість надання Південною Кореєю летальної зброї Україні він відповів: «Ми уважно стежимо за ситуацією, яка складається на полі бою в Україні, і вживатимемо належних заходів для дотримання міжнародних норм і міжнародного права. Зараз ми уважно стежимо за ситуацією і розглядаємо різні варіанти».

Минулого тижня Юн Сок Йоль припустив, що Сеул може надати Україні військову допомогу у разі, наприклад, широкомасштабного удару по цивільних.

Він не уточнив, що саме мав на увазі, адже цивільні жителі України потерпають від збройних дій росії ще з 2014 року, а масштаби російської агресії зросли після 24 лютого 2022 року.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024