Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Українці побудували в Туреччині завод з випуску всюдиходів Sherp

mig.com.ua

Українці побудували в Туреччині завод з випуску всюдиходів Sherp

Sherp’s multipurpose off-road vehicle YETX is seen on the field in Bursa province, northwestern Türkiye, April 12, 2023. (AA Photo)

Українська компанія Sherp, яка спеціалізується на виробництві унікальних всюдиходів, завершила будівництво власного заводу в Туреччині.

Новий всюдихід вже представили публіці.

У Туреччині збиратимуть український всюдихід / скріншот

Про це повідомляє турецьке видання Daily Sabah.

Про плани почати власне виробництво в турецькій провінції Бурса компанія заявила вісім місяців тому.

(AA Photo)

Офіційне відкриття заплановано на 26 квітня. А вже в травні тут стартує серійне виробництво нової моделі всюдихода – YETX.

Дана модель призначена для складного рельєфу. Машина здатна легко долати перешкоди до метра заввишки і працювати на крутих схилах – до 35 градусів.

YETX зокрема підійде для пошуково-рятувальних операцій, ліквідації лісових пожеж і в службах швидкої допомоги у важкодоступних районах.

Також цю техніку в своїй діяльності можуть використовувати гірничодобувні та енергетичні компанії.

Українсько-турецьке технічне співробітництво

У березні президент Туреччини Реджеп Ердоган похвалився новим безпілотним винищувачем Bayraktar Kızılelma, який оснащений українськими двигунами компанії “Мотор Січ”.

Льотні випробування цієї машини відбулися ще минулої осені.

Також в даний час Туреччина будує для України корвет. Корпус корабля і основні вузли будуть виготовлені турецькою верф’ю, але більшу частину внутрішньої начинки повинні виготовити вже українські підприємства.

https://www.unian.ua/economics/transport/u-turechchini-viroblyatimut-ukrajinski-vsyudihodi-sherp-12231930.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024