Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Загарбники почали марити про курортний сезон на Азові

mig.com.ua

Загарбники почали марити про курортний сезон на Азові

російські окупанти почали марити про залучення туристів до окупованих запорізьких курортів. Зокрема. На телеграм-каналі так званої «Администрации Запорожской области» з’явилося таке повідомлення:

“Подготовка к курортному сезону-2023 началась в Запорожской области, сообщил Балицкий. Этой работой займется специальная комиссия при правительстве области. Власти примут все меры, чтобы обеспечить отдыхающих качественными и безопасными услугами.«В регионе будет создан туристический кластер, в который войдут территории от Бердянска до Кирилловки. Запорожская область сегодня – полноценный субъект Российской Федерации. У нас есть все возможности для организации полноценного отдыха для жителей региона и гостей», – написал врио губернатора Запорожской области.По его информации, в регионе около полутора тысяч гостевых домов, санаториев, детских лагерей с общей вместимостью до 200 тыс человек. Средства размещения находятся в основном в Бердянске, Приморске и Кирилловке”.

Про те, як пережили в окупації минуле літо запорізькі курорти, розповів TRAVEL РБК-Україна з посиланням на “Колоритне Приазов’я”.

“Окупанти “звільнили” азовські курорти України від туристів, принісши в приморські міста і селища розруху і запустіння.

У Бердянську пляжі працюючих готелів було одиниці, розважальні заклади також не відкрилися, додати до цього комендантську годину, почорніле від мазуту, що витекло з потопленого ЗСУ корабля РФ, море… сезон окупанти провалили.

Кирилівка… У травні з’явилися окупанти з Z-технікою: на базах відпочинку розставили “Гради”, а самі зайняли одні з кращих готелів курорту. Окупаційна влада всіма силами “кошмарила” готельєрів, які залишилися в селищі, змушуючи їх реєструвати бізнес в Росії, а в разі відмови загрожувала “націоналізацією”. З власністю тих, хто поїхав, робили ще гірше: землю привласнювали, а майно розграбували.

Приморськ. Тут тимчасові “господарі” навіть не намагалися провести курортний сезон. А враховуючи, що звідси виїхала ледь не половина місцевих жителів, він і зовсім перетворився на місто-привид. Пустельні вулиці, забиті віконниці магазинів і кафе, законсервовані до кращих часів бази відпочинку і готелі, безлюдні пляжі”.

Насильницька перереєстрація готельного бізнесу, яка тривала протягом осені-зими, навряд чи допоможе окупантам. Серед нещодавніх новин привертають увагу повідомлення незалежного медіа-ресурсу «БердянсЬк сьогодні»: “В Бердянську спостерігаються проблеми з доступом до мережі Інтернет у користувачів місцевого оператора Поінт… Віддалені звуки вибухів для бердянців – вже класична ніч… росія впевнена, що курортного сезону в Криму не буде: влада поспіхом готується до оборони півострова.”

Ресурс цитує слова радника голови Офісу Президента України Михайла Подоляка: “Зведення ліній оборони, копання окопів та встановлення фортифікаційних споруд останнім часом стало фетишем у тимчасово окупованому Криму. Замість чергового “рекордного” туристичного сезону ведеться підготовка до оборони”.

Нагадаємо, що Крим знаходиться південніше запорізьких курортів…

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
6 мая 2024